Halstrad uer med rödbetor, pepparrot och dillgremolata

Halstrad uer med rödbetor, pepparrot och dillgremolata

Gör så här

Fråga fiskhandlaren om det går att få fisken fjällad så slipper du en del besvär. Annars är det bättre att köpa filéer helt utan skinn och steka dem försiktigt i en teflonpanna.

Börja med pepparrotskrämen. Blanda crème fraiche med övriga ingredienser. Låt dra i en timme och sila sedan bort pepparroten i en finmaskig sil.
Klyfta rödbetorna och koka upp dem med balsamvinäger, honung och kryddor.
Ta av kastrullen och låt rödbetorna stå och dra i cirka 10 minuter.
Plocka dillen och hacka den grovt. Kör den i en mortel tillsammans med citronskal och olivolja. Gremolatan ska vara ganska grov.
Pensla uerfilé med citronsaft och olivolja, krydda med salt och svartpeppar.
Halstra fisken i torr, het panna i cirka två minuter per sida. Ta sedan av pannan och låt den eftersteka en stund.
Fisken ska ha en innertemperatur på 52 grader.

Källa KY Maritim Gastronomi/Kungshamn